Tuesday, December 06, 2005


CAR!


Adam Green je car! To je suština ovog posta, i možda bih sad trebalo da prestanem da pišem, ali uhvatio me je tipično štreberski napad skribomanije. I can’t help it.

Ovaj nezainteresovani geek ima 24 godine, i 3 (da, tri) sjajna solo albuma, (četvrti izlazi na proleće 2006.), bio je jedan od članova Moldy Peaches gde se prerušavao u Elvisa (ili nešto što liči na Elvisa), a kao klinac je nastupao u MTV karaokama gde su mu se svi smejali.





Iz neobjašnjivih razloga u Nemačkoj je indie superstar br.1, dok je u ostatku sveta relativno nepoznat. Ja nikada nisam videla ni jedan njegov spot na domaćoj televiziji, a pošteno da kažem, nisam ga čula ni na radiju, (iako radio slušam samo u par termina). U Namačkoj je takođe poznat i kao pisac.





Adam Green je car! I to ne samo zato što je bio na turneji sa Libertins-ima, Strokes-ima, a kako sam načula svirao je par puta i kao predgrupa (predgrupa?!) Belle & Sebastian, već onako, uopšte. Kao osoba, i kao muzičar. Zbog njega se smejete, zbog njega bez blama đuskate, jer znate da nema šanse da igrate gore od njega, zbog njega je folk ili antifolk (štagod) kul.

On ima najbolje low fi, i ne toliko low fi, spotove na svetu, u svojim pesmama pominje Jessicu Simpson, Johnny Depp-a, Georga Bush-a (ali nikako politički), Fab (mmm hottie) Moretti-a, i uz sve to je almoust twin brother Julian Casablancasa.



Jes deluje malo mlađe i izgubljenije, al liči?

3 Comments:

Blogger luzerka i jadnica said...

ovaj čovek je nesumljivo geek. trebalo bi samo da vidiš njegovu sliku iz srednje škole.

a što se moje nerdaške pesone tiče... pa jednom odlikaš i vukovac, vazda štreber. nosim cvikere, imam blog i zaluđujem se glupostima. :)

11 December, 2005 16:08

 
Blogger Ziggy said...

E kad smo vec kod Adam Green-a, koga sam inace uzivo gledao u Berlinu, decko je neosporni talenat i njegova prva dva albuma Garfield i Friends Of Mine su odlicni, medjutim ovaj poslednji Gemstones je totalno razocarenje (citaj sranje), tekstovi su isforsirani a muzika je kao za kabare ili pozorisnu predstavu. A tek prvi singl Emily - prvo sto ti padne na pamet je 'Tajci - Ajde Da Ludujemo' jer je melodija identicna. Inace MTV je prenosio ceo AG nastup na nekom festivalu u Nemackoj ovog leta, pa sam uspeo da snimim 3 pesme (kad decko izasao na bis). Mozda uploadujem ovih dana, pa cu da postavim link na mom blogu. Ajd cao, ..., streberko :)

16 December, 2005 12:06

 
Blogger luzerka i jadnica said...

aiiii! ziggy, ne videh tvoj komentar ranije.
meni je Friends Of Mine mnogo više legao od Gemstones, al nisam baš toliko razočarana u ovaj potonji kao ti. Garfilda nisam preslušala, tako da, aploaduje, molim te ;)
Inače čula sam od jednog španca koji je prvi put čuo za njega kad je svirao kao predgrupa Belle&Sebastian, da je Adam bio bolji od njih. E, sad... jel istina ili nije?

04 January, 2006 18:48

 

Post a Comment

<< Home