Friday, August 03, 2007

hard to be a girl

...štob' adam green rekao. (hajde morate da znate bar tu pesmu) već duže vreme planiram da napišem neki post koji će vrlo taksativno i precizno pobrojati kakav je tajm konzjuming biti devojka na, na primer nedeljnom ili mesečnom nivou. ništa specijalno, samo ono:
  • maska za lice, dvaput nedeljno po 20 minuta,
  • piling - triput nedeljno po 5 minuta
  • pakovanje za kosu - jednom nedeljno 15tak minuta
  • noćne/dnevne kremice i gelovi za ispod očiju - svakodnevno ukupno 15 minuta
spisak se ni približno ovde ne završava. to su sati i sati mesečno protraćeni ne na health & wealth kako ženski magazini* pokušavaju da nam prodaju, već na čisto ulepšavanje. o novcu i da ne govorim. ajd tajm konzjumng i nekako, godine propagande uspele su da me ubede da ja u stvari baš uživam držeći te relaksirajuće maske na licu i odlepljujući ih sa istog kao neke kese (u stvari taj deo odlepljivanja maske je baš zabavan). cene svih ovih predivnih tretmana i preparata nej ni da pominjem.
jea, aj nou, mošte sad i da mi kažete da ako mi to toliko smeta, slobodna sam da se svih preparata i tretmana odreknem, ali to je isto kao i kad bih se odrekla pranja zuba i tuširanja. elemetarno.
+ stvarno ne mogu da pomognem sebi. iz dana u dan sam sve tupavija. prosto je nevervatno kako se iz pozerski depresivnog/selfcentered tinejdžera za 10tak godina izrodila ovakva praznoglavica.

Hit za ovu nedelju The Thrills - This Year . Thrills imaju novi album koji se vrlo indikativno zove Teenager, zvuče potpuno isto kao i uvek, al meni prija, + je ova pesma tako nekako pozitivna, da se svaki put iskezim od sreće kad kažu This year could be our year - pa još kad ponove četiri puta.... ko sam ja da im ne verujem, naravno da će ova godina biti naša ;)

Taken By Trees takođe preporuka za ovo njanjavo pop leto

još uvek nisam osmislila plejlistu za letovanje, al' kako je krenulo, čini mi se da će i ovo leto glavna razbribriga biti Lily Allen.

*(nekako sam uspela da se sprečim da ne napišem i pokoju reč o samim magazinima, al protiv njih ću da rantujem neki drugi put)

2 Comments:

Blogger popkitchen said...

potpuno mi je poznato to o chemu prichas, zaboravila si mleko za telo (posle svakog tusiranja) to je brate 5-10 min. garantovano.
Posle godina mazanja svim i svachim prolazim kroz rebel-rebel fazu. Ustanem ujutru zapljusnem se hladnom vodom po licu i kazem sebi "mogla bi da preskochis stavljanje industrijskog naparfemisanog konzervansa na lice" i sednem da radim.

15 August, 2007 10:10

 
Anonymous Anonymous said...

uh, draga, nista bez hvalospeva o odlasku kozmeticaru. ili frizeru. i prigodnom chit-chatu u tim salonima.
i daj, daj nam osvrta na magazine! that's always fun :)

17 August, 2007 19:18

 

Post a Comment

<< Home